Hoppa till innehåll

OM OSS

Vilka är vi?

Föreningen lärarstudenterna, även känt som LäS, är en ämnesförening för lärarstudenter på Stockholms universitet.

Föreningen bildades genom en omvandling av kårföreningen Lärarstudenternas Klubbmästeris verksamhet och har som syfte att finnas för alla lärarstudenter på Stockholms universitet. Livet som student i Stockholm kan vara precis lika innehållsrikt som det är i mer renodlade studentstäder som Lund, Uppsala och Linköping. Samma traditioner lever och frodas även här i huvudstaden! Vi inte bara pluggar tillsammans, vi umgås och gör livet rikare för varandra – här hittar du vänner för livet.

Vad gör vi?

Vi finns till för lärarstudenter genom att anordna aktiviteter så som Lärarinsparquen på höstterminerna, lärarnas välkomstvecka på vårterminerna och uppmärksamma Världslärardagen i oktober varje år. Genom våra utskott ordnar vi även allt från föreläsningar och pluggstuga till spelkvällar, sångframträdanden, badminton och medverkande fotbollsturneringar. Klubbmästeriet bjuder in till Tisdagspub varje tisdag kl. 17:00-23:00 på Café Bojan.

Vi representerar även lärarstudenter med föreningens fana vid akademiska och studentikosa högtider såsom examensceremonier, baler på Stockholms universitet och Valborg på Skansen.

Klubbmästeriet

Föreningens kärna utgörs fortfarande av klubbmästeriet men alla lärarstudenter vid SU är välkomna att teckna medlemskap i Föreningen lärarstudenterna.

Lärarstudenternas Klubbmästeri har anor från Lärarhögskolan i Stockholm, där föreningen bildades år 1993. 25 år senare, i augusti 2018, byttes namnet till Föreningen lärarstudenterna.